MammalWebTest MammalWebTest

Select your language

  • Czech (Čeština)
  • Nederlands (nl-NL)
  • Magyar
  • Deutsch (Deutschland)
  • Croatian (Hrvatski)
  • Español (España)
  • English (United Kingdom)
MammalWebTest MammalWebTest

Livadna voluharica

Znanstveno ime: Microtus agrestis

Obitelj: cricetidae

Izgled: Field vole je sličan izgledu banke vole (Myodes (Clethrionomys) glareolus), ali je puno greyer u boji bez toplim, russet tonova banke vole. Field vole također ima kraći rep, oko pola duljine svog tijela, i skraćuje uši koje su dlakave iznutra i skrivene u svom dugom, šljiva krzna.

Veličina: glava i tijelo 9-11cm; rep 2-5 cm

Prirodna povijest: polje vole može biti teško vidjeti u divljini kao što se nastanjuju područja duge trave i vlažne margine močvarnog zemljišta. To je aktivan tijekom cijele godine i tijekom dana iako aktivnost može vrhunac u zoru i sumrak. Njegova dijeta se uglavnom sastoji od trave korijena i puca. Sezona parenja počinje u ožujku ili travnju i prolazi do rujna/listopada. Žena može proizvesti do sedam godina, koja je u rasponu veličine od 1 do 8 mladi. Maloljetnici su odbijeni nakon 2 do 3 3 tjedana. Kao banka Voles, Field Voles su glavni izvor hrane za širok spektar grabežljivaca, pa iako stanovništvo raste brzo u proljeće i ljetni promet je visok.

Slika po fer Boei, CC by-sa 3,0